De Nederlandse Theater Database

Ons platform heeft als belangrijkste doel om theaterpubliek te informeren over het actuele theateraanbod. Daarnaast promoten wij het theaterbezoek in Nederland door theaterproducties extra vindbaar te maken op het internet. Door het unieke review systeem worden de meningen van honderden theaterliefhebbers per productie verzamelt en gepubliceerd. Daarnaast bevat de website beeldmateriaal en praktische informatie zoals; speellijsten, links naar officiële verkooppunten, theaternieuws en aankondigingen.

Theaterstart is een non-profit organisatie die zich inzet om de belangen van theaters, producenten en makers te behartigen.

over_ons_theater

Theaterbezoek in Nederland stimuleren door online zichtbaarheid te creëren.

Reviews_theaterstart

Reviews

‘Mond-tot-mond’ reclame geldt als een van de sterkste marketinginstrumenten ooit. Doordat theaters en producenten vaak niet beschikken over grote marketingbudgetten is juist de aanbeveling van de bezoekers erg belangrijk voor het succes van een theatervoorstelling. Theaterstart heeft een uniek review systeem ontwikkelt om de meningen en aanbevelingen van theaterbezoekers transparant en eenvoudig te publiceren.

Theaterstart zorgt voor een genuanceerder beeld over de kwaliteit van een theatervoorstelling. In het huidige klimaat zijn recensies in dagbladen een belangrijke factor voor het succes van een theaterproductie. Theaterstart geeft ook de ‘gewone bezoeker’ een podium om zijn/haar ervaring te delen.

Media, speellijsten en links delen

Elke theatervoorstelling mag kosteloos worden aangemeld op Theaterstart. Na aanmelding is het mogelijk om beeldmateriaal zoals trailers, making-off, interviews en repetitiebeelden te delen op onze website. Daarnaast mag een voorstellingspagina Do-Follow links bevatten naar de website van de producent om de online vindbaarheid van de theaterproductie te vergroten. Ook is het mogelijk om door te linken naar eigen sociale media-accounts.

De speellijst staat standaard vermeld op elke voorstellingspagina. Indien gewenst kan er vanaf de speellijst direct worden gelinkt naar het officiële verkoopkanaal zodat bezoekers van Theaterstart eerlijk kaarten kunnen boeken. Wilt u uw theaterproductie toevoegen op Theaterstart, of heeft u na het lezen van deze pagina overige vragen?
Neem dan contact met ons op.

Theaterprofessional? Neem contact op!

Theaterstart is er voor iedereen die werkzaam is in de theaterbranche. Of je nou producent bent, theatermarketeer of acteur. Neem nu vrijblijvend contact op om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.