A Chorus Line (2016)

Musical, Show | Onbekend
8
A Chorus Line Nederland (musical)

Voorstelling Details

 • Première: 21 november 2016
 • Genre: Musical, Show
 • Producent: DommelGraaf & Cornelissen Entertainment
 • Taal: Nederlands

Verhaal

De musical A Chorus Line is een van de meest langlopende Broadway musicals ooit. In theaterseizoen 2016/2017 brengt theaterproducent Dommelgraaf & Cornelissen de musical naar Nederland. De musical gaat over een groep dansers die auditie doen voor een nieuwe theatervoorstelling. De voorstelling begint met een spectaculair openingsnummer waarbij tientallen dansers hun talent laten zien aan castingdirector Zach (Edwin Jonkers). Allemaal azen zij op een rol in het nieuwe stuk.

De voorstelling A Chorus Line bestaat uit verschillende stukjes waarbij de persoonlijke verhalen van de dansers aan bod komen. Een belangrijk thema uit de voorstelling is ‘het volwassen worden’. In de voorstelling zitten dan ook veel scènes over gebeurtenissen die de dansers in het verleden hebben meegemaakt. Deze worden op een hilarische manier ten uitvoer gebracht. De scènes gaan onder andere over; de middelbare school, gepest worden, uit de kast komen en tal van andere zaken.

Naast de opening en de individuele verhalen kent de musical een spectaculaire finale van zo’n tien minuten. Tijdens deze finale halen de twintig dansers van A Chorus Line alles uit de kast en zetten zij een indrukwekkend slot neer.

 

 

Over A Chorus Line

De cast van A Chorus Line bestaat uit een twintigtal top dansers. In de cast zitten onder andere; Edwin Jonkers, Bettina Bakum – Holwerda en Joke van Robbroeck. De regie en choreografie is in handen van Martin Michel (Fame, Footloose en Grease). In 2001 werd al een Nederlandse versie van A Chorus Line uitgebracht door Stage Entertainment. In theaterseizoen 2016/2017 is A Chous Line terug en te zien in een groot aantal theaters in Nederland. De complete speellijst is te vinden op de website van de producent Dommelgraaf & Cornelissen.

Theatervideo

trailers
x
A Chorus Line Nederland (musical)

A Chorus Line: Musical Sing a Long

Musical, Show

Beoordelingen ( 1 )

 • stef5242 13 / 10 / 2016 Reageer

  Fantastische voorstelling

  9 / 10
 • Lars 22 / 11 / 2016 Reageer

  Tijd geleden dat ik zo’n goede show heb gezien!
  10 sterren natuurlijk

  10 / 10
 • A van der wijk 31 / 12 / 2016 Reageer

  Fantastische muziek, prima acteurs en verbazend goed gezongen.

  • A van der wijk 31 / 12 / 2016 Reageer

   Bij vorige melding sterren vergeten. Zijn er 10

   10 / 10

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  Speellijst

  Koninklijk Theater Carré

  Amstel, Amsterdam

  Show times

  • April 2017
  x