Het failliet van de moderne tijd (2016)

Cabaret |
0
Tim Fransen Het failliet van de moderne tijd

Voorstelling Details

  • Artiest Tim Fransen
  • Première 15 september 2016
  • Speelperiode September 2016 t/m februari 2017

Verhaal

Tim Fransen is een talent. We kunnen er lang of kort over praten, maar het is een fantastische voorstelling gebracht door een grote cabaretbelofte. Tim is een afgestudeerd filosoof en de spannende en motiverende gedachten sijpelen door zijn grappen heen. René Gude noemde hem ooit ‘het leven na zijn dood’. Een groter complimenten van een grote filosoof kan je niet krijgen.

 

Wie is Tim Fransen?

Tim Fransen is geboren in 1988 en groeide op in de Amsterdamse Bijlmer. Hij heeft tijdens zijn studieperiode flink gestudeerd in dit resulteert in twee afgeronde studies. Aan de Universiteit van Amsterdam (UVA) volbracht hij cum laude de studies Filosofie en Psychologie. Zijn eerste noemenswaardige cabaretprijzen won hij tijdens het AKF Comedy Concours in 2007. Hij won toentertijd de publieks- en juryprijs. Vervolgens zette hij een aantal stappen in het cabaretcircuit. In  2010 won hij het Amsterdam Studenten Cabaretfestival. Zijn grote doorbraak was echt een samenwerking, en niet zomaar een samenwerking. Hij schreef met Theo Maassen de Oudejaarsconference. Dit zorgde voor landelijke bekendheid!

Over zijn voorstelling ‘Het failliet van de moderne tijd’

Zijn voorstelling heet ‘het failliet van de moderne tijd’. Het leuke aan de voorstelling van Tim is dat hij hele zware onderwerpen weet te brengen in blokletters. Hij koppelt dit aan de huidige wereld. Dit levert scherpe, maar zeer zeker ook phileine humor op. Wijlen René Gude was een grote vriend van hem en die heeft hem geïnspireerd. Zij deelden samen hun passie voor Friedrich Nietzsche. Tim neemt tijdens zijn voorstelling ook een portretfoto van Nietzsche mee het podium op.

Fransen weet een perfecte balans tussen filosofie en cabaret te vinden. Is het leven de moeite waard? Wat doen we hier op aarde met z’n allen? Staat ons individualisme ons in de weg of helpt het ons? De antwoorden van Tim Fransen zijn verwoestend cynisch en tegelijkertijd collectief opbouwend. Het is een schitterende voorstelling waarin antwoorden voor de hand lijken te liggen, maar niets in minder waar. Samen met u neemt Fransen u mee in een zoektocht naar de zin van ons leven.

 

Recensies kranten

Volkskrant (*****): ‘Dit is een van de sprankelendste cabaretervaringen van de afgelopen jaren.’
NRC (****): ‘Buitengewoon. Het is uiterst zeldzaam dat een debuut zo volgroeid klinkt.’
Parool (****): Cabaretbelofte: Tim Fransen maakt het hoe dan ook waar.’

 

Speellijst

Bekijk hier de speellijst van Tim Fransen.

 

Deze bijdrage is tot stand gekomen door Nick Keijzer, parttime tekstschrijver voor Ucare Outplacement en Ucare Loopbaanbegeleiding, fulltime cabaretliefhebber!

Beoordelingen ( 0 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Speellijst

Diverse Theaters

Show times

  • t/m februari 2017
x