Youp van ‘t Hek – Licht (2017)

Cabaret |
0
Youp van 't Hek - Licht (theatervoorstelling)

Voorstelling Details

  • Première datum: 8 oktober 2016
  • Genre: Cabaret
  • Duur 1 uur 45 minuten

Verhaal

“De grote zaken in een ander licht zetten en ze van hun zwaarte ontdoen. Dat is mijn werk, zegt Youp regelmatig. Daarvoor ben ik op de wereld. Al meer dan dertig jaar doet hij dat met veel plezier voor volle zalen. Nu gaat hij weer de boer op en het heet niet heel eigentijds Youp Light, maar gewoon Licht! Zelden dekte een titel zo goed de lading.”

Na een aantal maanden van herstel gaat Youp van ‘t Hek door met zijn theatervoorstelling Licht. In deze voorstelling komt Youp van ‘t Hek energiek terug met bekende thema’s en scherpe grappen. De voorstelling Licht is ook zeer persoonlijk. In het begin van de voorstelling gaat Youp in op zijn medische situatie en herstel. Verder is Youp in zijn nieuwe voorstelling minder hard naar BN’ers toe, bekende thema’s zoals de schoonfamilie en liefde komen wel veelvuldig aan bod. Ook bevat de voorstelling een aantal rustige liedjes en een paar sterke monologen. Vlak voor de première van Licht ontving Youp van ‘t Hek de belangrijkste toneelprijs in Nederland, de ‘VSCD Oeuvrepijs’. Deze prijs ontving hij voor zijn bijdrage aan het Nederlands cabaret.

 

Over Licht

De nieuwe voorstelling van Youp wordt goed ontvangen door de pers. Na de première op 8 oktober 2016 regent het sterren in de Nederlandse kranten. Hieronder vind je een kleine selectie van recensies:

“Een van de beste voorstellingen die hij in tijden gemaakt heeft” – Theaterkrant – ★★★★★
“Opgewekt, Scherp en Hilarisch” – NRC –  ★★★★
“Licht is een voorstelling om vrolijk van te worden” – Volkskrant – ★★★★

 

 

Kaarten voor de voorstelling

Youp speelt zijn nieuwe voorstelling in theaters door het hele land. Let op: Koop je kaarten altijd en alléén bij uw theater. Pas op voor secundaire ticketingbureau’s. Hieronder vindt u een deel van de speellijst met daarbij links naar de officiële verkoopkanalen. Een kaartje voor Youp is bij de officiële verkoopkanalen nooit duurder dan €40,-

Theatervideo

trailers
x
Youp van 't Hek - Licht (theatervoorstelling)

Youp van 't Hek bij Volle Zalen

Cabaret

Beoordelingen ( 0 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Speellijst

Koninklijk Theater Carré

Amstel 115

Show times

  • februari 2017
x