Soldaat van Oranje (2010)

Musical |
0
Soldaat van Oranje de musical

Voorstelling Details

  • Première datum: 30 oktober 2010
  • Genre: Musical
  • Regisseur: Theu Boermans
  • Producent: Fred Boot & Robin de Levita
  • Duur: 2 uur 45 minuten

Verhaal

Soldaat van Oranje vertelt het verhaal van de Nederlandse oorlogsheld ‘Erik Hazelhoff Roelfzema’. Erik Hazelhoff Roelfzema studeert in 1940 rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden. Na de inval van de Duitsers volgen diverse protesten op de universiteit. Hierop besluiten de Duitsers om de Leidse universiteit te sluiten. Erik Hazelhoff Roelfzema besluit om samen met een aantal vrienden van het Leids studentencorps Minerva het verzet in te gaan.

Hazelhoff verandert van Leidse student in een verzetsstrijder die naar Engeland vliegt. In Engeland krijgt Erik de speciale missie om zendapparatuur terug naar Nederland te smokkelen. Erik Hazelhoff Roelfzema is tijdens de voorstelling actief in meerdere geheime missies met als doel om Nederland te bevrijden. Naast deze acties gaat de voorstelling vooral over de verhoudingen en relaties tussen; Erik, zijn (oude) vrienden, en de bezetter.

De musical Soldaat van Oranje is gebaseerd op het boek Het hol van de ratelslang dat Hazelhoff in 1968 uitbracht. Eerder verfilmde Paul Verhoeven de verhalen van de Soldaat van Oranje. Meer dan dertig jaar later besloot theaterproducent Fred Boot om samen met Robin de Levita het verhaal van Soldaat van Oranje te gebruiken voor een nieuwe Nederlandse musical. De musical is geregisseerd door theatermaker ‘Theu Boermans’.

 

Over Soldaat van Oranje

Soldaat van Oranje is de langstlopende musical van Nederland ooit. De musical is in première gegaan op 30 oktober 2010 en is sindsdien al zes jaar uitverkocht. Voor de voorstelling is een speciaal theater gebouwd namelijk de Theaterhangaar bij Katwijk. Soldaat van Oranje is vooral uniek door het gebruik van (deels zelf geproduceerde) theatertechnieken. Zo is de tribune gebouwd op een draaischijf die langs de verschillende decors draait. Daarnaast worden er in de musical verschillende special effects toegepast waaronder; water, explosies en zelfs een Dakota vliegtuig.

Inmiddels is de cast van Soldaat van Oranje al twaalf keer gewisseld. Op dit moment wordt de Erik Hazelhoff Roelfzema gespeeld door ‘Valentijn Benard’. De cast bestaat verder uit relatief onbekende acteurs en actrices. De creatives van de musical kiezen vaak voor jonge acteurs en leggen hierbij de nadruk op toneel en acteren.

 

Tickets

Kaarten voor Soldaat van Oranje zijn exclusief te koop bij Eventim. Let op: Koop alleen kaarten voor Soldaat van Oranje bij Eventim en vermijd secundaire ticketingbureau’s. Prijzen voor Soldaat van Oranje variëren per dag. Ook zijn er via Eventim diverse arrangementen verkrijgbaar. Op dit moment worden de volgende prijzen gehanteerd:

di-wodovr-za-zo
rang 1€ 66,-€ 69,-€ 79,-
rang 2€ 55,-€ 58,-€ 68,-
rang 3€ 35,-€ 35,-€ 35,-

Theatervideo

trailers
x
Soldaat van Oranje de musical

Trailer Soldaat van Oranje

Musical

Soldaat van Oranje - Musical Sing-a-Long 2016

Beoordelingen ( 0 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Speellijst

Theaterhangaar Katwijk

1e Mientlaan 75

Show times

  • Diverse data
x