The Lion King (2016)

Musical |
8.6
The Lion King Musical Scheveningen

Voorstelling Details

 • Premiere datum Oktober, 2016
 • Genre: Musical
 • Regisseur: Julie Taymor
 • Producent: Stage Entertainment / Disney

Verhaal

De musical The Lion King speelt zich af op de Afrikaanse Savanne.  De voorstelling is gebaseerd op de gelijknamige Disneyfilm en gaat over Simba, een leeuwenwelp en troonopvolger van de savanne. Simba’s vader Mufasa is de koning van de savanne en leid een grote kudde dieren die in de musical prachtig worden uitgebeeld. De musical komt echt op gang als Mufasa wordt vermoord door de machtsbeluste Scar, de oom van Simba. Simba vlucht weg van de Savanne maar neemt uiteindelijk wraak.

 

Over The Lion King

De musical staat vooral bekend vanwege haar prachtige Afrikaanse muziek, indrukwekkende kostuums en spectaculaire choreografie. De voorstelling wordt onder andere ondersteund door een Afrikaans gospel koor. Voor de productie zijn tientallen unieke Afrikaanse maskers ontworpen en geproduceerd. De cast bestaat uit relatief onbekende spelers waaronder; Naidjim Severina (Simba), Gaia Aikman (Nala) en  David Gonçalves (Mufasa).

Disney’s The Lion King ging in 1997 in première op Broadway. De productie is in 2004 naar Nederland gehaald door Joop van den Ende Theaterproducties. De voorstelling heeft 2,5 jaar gespeeld in het AFAS Circustheater en is door meer dan 1,6 miljoen Nederlanders bezocht. Nu, ongeveer 10 jaar later komt The Lion King in een kleinere vorm terug naar het AFAS Circustheater. Voor de productie zijn diverse Amerikaanse creatives naar Amsterdam gereisd om een nieuwe cast op te leiden en om de kwaliteit van de musical te waarborgen. Wederom is de productie in handen van Stage Entertainment (voormalig Joop van den Ende Theaterproducties). De musical is opnieuw te zien in het AFAS Circustheater vanaf 21 oktober.

Theatervideo

trailers
x
The Lion King Musical Scheveningen

The Lion King - Uitmarkt

Musical

Beoordelingen ( 1 )

 • Anne 23 / 10 / 2016 Reageer

  Ik heb de musical jaren geleden gezien in het Circustheater. Wat een prachtige muziek en kostuums, echt een van de meest indrukwekkende voorstellingen ooit.

  8 / 10
 • Jaap 23 / 10 / 2016 Reageer

  Ik kan niet wachten om deze voorstelling opnieuw te zien 😮

  9 / 10
 • Rob 31 / 10 / 2016 Reageer

  Gisteren ben ik naar de première geweest, het was fantastisch!

  8 / 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Speellijst

AFAS Circus Theater

Scheveningen

Show times

 • Vanaf oktober
x